Jednoduchý recept

Telecí řízky s aromatickou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10139

Ingredience

100 g Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
4 plátek Telecí kýta
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 807kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
17% Sodík 342 mg
7% Bílkoviny 4 g

Telecí řízky s aromatickou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky.

2

Telecí maso nakrájíme na tenké plátky a zlehka naklepeme. Na teflonové pánvi rozpálíme olej a opečeme je cca půl minuty po každé straně.

3

Poté vyjmeme a na výpeku cca 4min orestujeme slaninu s cibulí. Zalijeme vínem a necháme odpařit asi na polovinu množství. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou z konzervy a promícháme. Po 5min vrátíme zpět maso a ještě cca 3min povaříme.

4

Dochutíme najemno nasekanou petrželkou a rozmarýnem, rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Použijeme loupaná rajčata v konzervě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept