Brokolicový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicový nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10140 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 117,4mg |
Draslík | 216,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr kozí, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme cca 15min v páře růžičky brokolice. Mezitím ušleháme žloutky se smetanou, 2lžícemi parmazánu, solí a pepřem. Uvařenou brokolici rozmixujeme, dáme na pánev, přidáme žloutkovou směs a 3min povaříme. Poté nalijeme do mísy. |
2 | Zhruba 6 formiček důkladně vymažeme máslem a na dno každé vložíme kostku kozího sýru. |
3 | Do připravené směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a rozdělíme do formiček. Nakonec posypeme strouhaným parmazánem. |
4 | Pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 15min, po vyjmutí ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme měkký kozí sýr typu robiola