Jednoduchý recept

Cibulová polévka Zuppa di cipolle

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10141
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
700 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
120 g Sýr Fontina

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
14% Sacharidy 51 g
31% Tuky 23 g
32% Sodík 643 mg
29% Bílkoviny 16 g

Cibulová polévka Zuppa di cipolle postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem ji cca 15min orestujeme na rozpáleném oleji a 50g másla. Zalijeme polovinou vývaru a necháme vařit 15min.

2

Mezitím na pánvi dozlatova opražíme mouku, prosejeme ji přes síto, rozmícháme ve zbylém vývaru a přidáme do polévky. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme ještě cca 50min. Poté ochutíme solí a pepřem.

3

Plátky chleba opečeme na pánvi na zbytku másla 2min po každé straně. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme s chlebem.

Poznámka

Použijeme celozrnný chléb Vývar můžeme použít z hovězího nebo kuřecího masa

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept