Cibulová polévka Zuppa di cipolle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka Zuppa di cipolle
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10141 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
700 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Fontina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 39,2mg |
Draslík | 290,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 190,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Fontina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka Zuppa di cipolle postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem ji cca 15min orestujeme na rozpáleném oleji a 50g másla. Zalijeme polovinou vývaru a necháme vařit 15min. |
2 | Mezitím na pánvi dozlatova opražíme mouku, prosejeme ji přes síto, rozmícháme ve zbylém vývaru a přidáme do polévky. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme ještě cca 50min. Poté ochutíme solí a pepřem. |
3 | Plátky chleba opečeme na pánvi na zbytku másla 2min po každé straně. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme s chlebem. |
Poznámka
Použijeme celozrnný chléb Vývar můžeme použít z hovězího nebo kuřecího masa