Jednoduchý recept

Játrové noky v hovězím vývaru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 10142
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

5 stroužek Česnek
30 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
150 g Játra hovězí
1 kávová lžička Majoránka
30 g Máslo čerstvé
0,5 dl Mléko polotučné
2 špetka Muškátový oříšek
6 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
6 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 904kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
53% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Játrové noky v hovězím vývaru postup přípravy receptu:

1

Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno.

2

Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku.

3

Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky.

4

Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept