Játrové noky v hovězím vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové noky v hovězím vývaru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 10142 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra hovězí |
1 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
6 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
6 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 351,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra hovězí, Majoránka, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové noky v hovězím vývaru postup přípravy receptu:
1 | Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno. |
2 | Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku. |
3 | Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky. |
4 | Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru. |