Prejt z vepřové hlavy a kořínku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prejt z vepřové hlavy a kořínku
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 10143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra vepřová |
3 kávová lžička | Majoránka |
4 ks | Nové koření celé |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
6 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 ks | Telecí plíce |
0,5 ks | Vepřová hlava |
3 špetka | Zázvor mletý |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 322,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Telecí plíce, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřová hlava, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prejt z vepřové hlavy a kořínku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme hlavu a kořínek, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme celou cibuli (oloupanou), nové koření a peř celý. Uvaříme doměkka. |
2 | Vyjmeme z vody, necháme zchladnout, obereme maso z hlavy a se srdcem je rozsekáme nadrobno. |
3 | Uvařený kořínek, syrová játra a namočené žemle ve vývaru, které vymačkáme, pak umeleme. |
4 | Smícháme rozsekané a umleté maso, přidáme utřený česnek se solí, mletý pepř a nové koření, zázvor a rozemnutou majoránku. Dle potřeby směs zředíme procezeným vývarem. |
5 | Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, upravíme povrch vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova. |
6 | Prejt podáváme teplý s vařeným bramborem a s dušeným kysaným zelím. Chutný je rovněž s bramborovou kaší a se zelným salátem. Můžeme také prejt podávat studený s červenou řepou či strouhaným křenem a chlebem. |