Recept

Sladkokyselá hovězí kližka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 10144
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Hovězí kližka
5 dl Hovězí vývar základní
300 g Mrkev kořen
0,5 dl Ocet vinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
75 g Švestky sušené
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 995kJ
7% Sacharidy 26 g
258% Tuky 194 g
26% Sodík 530 mg
84% Bílkoviny 47 g

Sladkokyselá hovězí kližka postup přípravy receptu:

1

Kližku omyjeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Nakrájené maso opečeme zprudka na rozpáleném sádle a pak jej vyndáme.

2

V tuku osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso, zalijeme vývarem a přiklopené pozvolna dusíme asi 2 hodiny. Dle potřeby podléváme vodou.

3

Asi tak 2 hodiny před vařením si nakrájíme na čtvrtky sušené švestky, smícháme 1 dl vody s 0.5 dl vinného octa a vložíme rozkrájené švestky, aby nám nabotnaly.

4

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka a asi po hodině dušení masa ji k němu přidáme.

5

Nabobtnalé švestky přidáme k masu asi tak půl hodiny před koncem dušení.

6

Jakmile je maso měkké, rozmícháme 1 lžíce škrobové moučky v octové vodě a zahustíme omáčku. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme ještě chvilku zlehka povařit.

7

Podáváme s noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept