Recept

Pečené jehněčí kotlety na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10146

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jehněčí žebírka
200 g Maliny
3 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Solamyl
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
7% Sacharidy 24 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 45 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pečené jehněčí kotlety na pivu postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Maso vcelku potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem rozmíchaným v pivu. Ochutíme solí a pepřem. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso ze všech stran zprudka, krátce opečeme. Poté přemístíme na plech a pečeme v troubě ještě 25min. Hotové zakryjeme alobalem a necháme ještě 5min odpočívat.

3

Mezitím rozmixujeme maliny, dáme do kastrůlku, zahřejeme a přidáme cukr. Vmícháme škrob rozpuštěný v trošce vody, přivedeme k varu a odstavíme jakmile omáčka zhoustne.

4

Maso rozdělíme na porce, doplníme malinovou omáčkou, případně cukrovým hráškem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept