Jednoduchý recept

Svatojakubky s česnekem v karamelu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10147
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 stroužek Česnek
100 g Cukr krupice
8 ks Mušle svatojakubské
1 kávová lžička Ocet vinný
700 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 450kJ
11% Sacharidy 41 g
5% Tuky 4 g
14% Sodík 284 mg
13% Bílkoviny 7 g

Svatojakubky s česnekem v karamelu postup přípravy receptu:

1

Nejprve necháme česnek blanšírovat asi půl minuty ve vroucí vodě. Poté ho vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a osušíme. Cukr necháme zkaramelizovan na pánvi, česnek v karamelu namočíme a dáme vychladit na plech potřený tukem.

2

Mušle zlehka napaříme v bambusovém pařáčku tak, aby zůstaly na dotyk pevné, ale zkřehly. Připravíme si servírovací sklenice, na dno každé vložíme drcený led a naplníme je vychlazeným ryzlinkem. Navrch položíme mušle, pokapeme octem, doplníme česnekem a podáváme.

Poznámka

Použijeme bílý ryzlink

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept