Ryba gratinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba gratinovaná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10149 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na bešamel | |
---|---|
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Ryba gratinovaná | |
1 kg | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 47,5mg |
Vláknina | 487,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Filé rybí, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba gratinovaná postup přípravy receptu:
1 | Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra. |
3 | Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby. |
4 | Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. |
5 | Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty. |