Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10150

Ingredience

0,5 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
600 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 621kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 10 g
6% Sodík 116 mg
4% Bílkoviny 2 g

Čekanka zadělávaná postup přípravy receptu:

1

Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

2

Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept