Recept

Dýňové zelí s rajčaty

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10153
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Dýně
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
250 ml Vývar z hovězích kostí
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
9% Sacharidy 31 g
21% Tuky 16 g
23% Sodík 450 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dýňové zelí s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji na nudličky, vložíme do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.

2

Z mouky, tuku, jemně nakrájené cibule a nasekané petrželky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a povaříme.

3

Rajčata oloupeme, nakrájíme na nudličky a spolu s vymačkanou dýní je přidáme do omáčky. Osolíme, opepříme, okyselíme, vmícháme utřený česnek a vše dusíme doměkka.

4

Nakonec přilijeme rozkvedlanou kyselou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept