Jednoduchý recept

Dušený fenykl

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10154

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
4 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,1 l Víno bílé
100 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 849kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 479 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dušený fenykl postup přípravy receptu:

1

Fenykl omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme a v osolené a okyselené vodě vaříme asi 10 minut. Nať jemně nasekáme.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nasekanou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dozlatova. Směs zalijeme 1/16 l bílého vína a trochou fenyklového vývaru. Kousky vařeného fenyklu rozložíme na směs, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.

3

Měkký fenykl upravíme na talíř, navrch dáme dušenou zeleninu a jemně nasekanou fenyklovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept