Dušený fenykl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený fenykl
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10154 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
4 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Šalotka |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený fenykl postup přípravy receptu:
1 | Fenykl omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme a v osolené a okyselené vodě vaříme asi 10 minut. Nať jemně nasekáme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nasekanou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dozlatova. Směs zalijeme 1/16 l bílého vína a trochou fenyklového vývaru. Kousky vařeného fenyklu rozložíme na směs, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. |
3 | Měkký fenykl upravíme na talíř, navrch dáme dušenou zeleninu a jemně nasekanou fenyklovou nať. |