Kapr špikovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr špikovaný
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1200 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 l | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 241,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kapary sterilované, Kapr obecný, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr špikovaný postup přípravy receptu:
1 | Kapra omyjeme, hřbet zbavíme kůže a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a marinujeme ve směsi nakrájené cibule, kořenové zeleniny, bobkového listu, vína a octa nejméně 2 hodiny. |
2 | Potom kapra vložíme do vymaštěného pekáčku břichem dolů, obložíme jej plátky slaniny a pečeme v horké troubě. Podléváme vlastní šťávou. Upečenou rybu přendáme na mísu a necháme na teplém místě. |
3 | Ve vypečené šťávě osmahneme mouku a přidáme nasekané kapary. Vše zalijeme marinádou a doplníme vývarem na 1/2l. Omáčku povaříme, prolisujeme a podáváme k pečené rybě. |