Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10156
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Cibule
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1200 g Kapr obecný
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,1 l Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 964kJ
2% Sacharidy 6 g
61% Tuky 45 g
57% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Kapr špikovaný postup přípravy receptu:

1

Kapra omyjeme, hřbet zbavíme kůže a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a marinujeme ve směsi nakrájené cibule, kořenové zeleniny, bobkového listu, vína a octa nejméně 2 hodiny.

2

Potom kapra vložíme do vymaštěného pekáčku břichem dolů, obložíme jej plátky slaniny a pečeme v horké troubě. Podléváme vlastní šťávou. Upečenou rybu přendáme na mísu a necháme na teplém místě.

3

Ve vypečené šťávě osmahneme mouku a přidáme nasekané kapary. Vše zalijeme marinádou a doplníme vývarem na 1/2l. Omáčku povaříme, prolisujeme a podáváme k pečené rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept