Treska po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po italsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Sardelové řezy |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska po italsku postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na porce. Marinujeme ji v soli, pepři, citronové šťávě a troše česneku. |
2 | Porce ryby obalíme v mouce a vložíme je do pekáčku na rozehřátý olivový olej. Každou porci pomažeme utřeným česnekem, posypeme nasekanými sardelemi, nastrouhaným parmezánem, strouhankou a vločkami másla. |
3 | Tresku pečeme v troubě dozlatova. |