Recept

Makrely nebo filé zapečené se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10159
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Sardelová pasta
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
800 g Treska aljašská
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 378kJ
11% Sacharidy 39 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 309 mg
83% Bílkoviny 46 g

Makrely nebo filé zapečené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.

2

Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

3

Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept