Slaneček zapečený s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaneček zapečený s brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
3 ks | Slaneček |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 267,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Slaneček, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaneček zapečený s brambory postup přípravy receptu:
1 | Slanečky vymáčíme, stáhneme kůži, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Máslem vymastíme zapékací misku, vložíme na ni vrstvu na kolečka nakrájených brambor, poté dáme vrstvu nakrájených slanečků. Vrstvy střídáme, až vše spotřebujeme. Horní vrstvu tvoří brambory, na které poklademe kousky másla. |
3 | Pokrm vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. |
4 | Podáváme se saláty. |