Ústřicové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřicové ragú
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10162 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
21 ks | Ústřice |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,4 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 466,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pepř cayenský, Sůl, Ústřice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřicové ragú postup přípravy receptu:
1 | Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem. |
2 | Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem. |
3 | Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky. |