Recept

Omáčka z čerstvých okurek

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10164

Ingredience

0,5 ks Cibule
5 g Kopr čerstvý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,4 l Vývar z hovězích kostí
0,1 l Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 260kJ
18% Sacharidy 64 g
105% Tuky 79 g
91% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Omáčka z čerstvých okurek postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a kyselou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a trochu octa. Vše necháme dobře provařit.

2

Nakonec přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurku a uvaříme ji doměkka.

3

Hotovou omáčku posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Omáčku můžeme připravit také z nakládaných okurek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept