Omáčka z čerstvých okurek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z čerstvých okurek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10164 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
5 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,4 l | Vývar z hovězích kostí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 143,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z čerstvých okurek postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a kyselou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a trochu octa. Vše necháme dobře provařit. |
2 | Nakonec přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurku a uvaříme ji doměkka. |
3 | Hotovou omáčku posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Omáčku můžeme připravit také z nakládaných okurek.