Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10168
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
5 dl Vývar z hovězích kostí
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 789kJ
11% Sacharidy 40 g
54% Tuky 41 g
108% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Madeirská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na másle osmahneme očištěné, nasekané žampiony, nasekanou petrželku a jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme.

2

Omáčku přecedíme, přilijeme víno, osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a za stálého šlehání povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept