Chřest s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10170 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Chřest bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 398,0mg |
Draslík | 524,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s vejci postup přípravy receptu:
1 | Chřest v dolní části uřízneme, oloupeme od hlaviček dolů, svážeme do svazečku a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Na pánvi na rozehřátém másle zlehka umícháme vejce. |
3 | Okapaný chřest upravíme na mísu, navršíme míchaná vejce a ozdobíme jemně nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Pokud použijeme konzervovaný chřest, stačí jen malinko povařit.