Labužnické řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnické řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
120 g | Strouhanka |
150 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 217,0mg |
Draslík | 601,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 74,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Strouhanka, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnické řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Každý plátek potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou, na něj položíme plátek šunky a celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. |
2 | Do rozpáleného sádla vložíme řízky tou stranou, kde je šunka a usmažíme dočervena, řízky obrátíme a usmažíme i z druhé strany. Hotové potřeme rozpáleným máslem. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky, obložené zeleninou.