Portugalské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalské kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 336,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky, křídla a stehýnka oddělíme a každou půlku rozdělíme na 3 kousky. |
2 | Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji a polovině másla. Potom přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a po částech podléváme vývarem. |
3 | Na zbylém másle podusíme doměkka houby a přidáme je k ostatnímu. Nakonec pokrm ochutíme kečupem. |
4 | Podáváme s rýží. |