Jednoduchý recept

Zajíc dušený s bílým vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10176

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej stolní
3 ks Rajčata
1 dl Víno bílé
1 kg Zaječí maso
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 917kJ
3% Sacharidy 10 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 132 mg
99% Bílkoviny 56 g

Zajíc dušený s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Omytého, odblaněného zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na oleji po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku opečeme kroužky cibule a nasekaný česnek.

2

Vložíme zpět maso, poklademe je kolečky oloupaných rajčat a přilijeme víno. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a zalijeme vodou, aby bylo maso potopené.

3

Dusíme pod poklicí v troubě asi 1 1/2 hodiny.

4

Podáváme s noky nebo s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept