Kapr zapečený se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr zapečený se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 203,5mg |
Draslík | 964,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 596,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr zapečený se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. |
2 | Potom porce opečeme na másle po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku opečeme kroužky cibule. Přidáme papriku, promícháme, vložíme porce kapra a přilijeme osolenou smetanu. Zapékáme asi 8-10 minut. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.