Recept

Žemlový nákyp se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10180

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
8 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 371kJ
19% Sacharidy 67 g
65% Tuky 49 g
25% Sodík 491 mg
43% Bílkoviny 24 g

Žemlový nákyp se slaninou postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme.

2

Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout.

3

Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse.

4

Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept