Žemlový nákyp se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový nákyp se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10180 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 826,2mg |
---|---|
Cholesterol | 313,3mg |
Draslík | 160,4mg |
Vláknina | 103,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový nákyp se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme. |
2 | Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout. |
3 | Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse. |
4 | Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině. |