Jednoduchý recept

Wontonové těstoviny

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 10186
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

270 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 440kJ
5% Sacharidy 20 g
1% Tuky 1 g
2% Sodík 47 mg
7% Bílkoviny 4 g

Wontonové těstoviny postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu se zašlehaným vejcem. Použijeme tolik vody, aby po zapracování vzniklo těsto jako na nudle.

2

Těsto přendáme na pomoučený vál, vytvoříme kouli a hněteme několik minut dohladka. V míse pod utěrkou necháme těsto asi 1 hodinu stát.

3

Potom těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Jeden položíme na pomoučený vál a tence jej vyválíme. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Po vyválení nakrájíme čtverečky asi 10x10cm nebo kolečka o průměru 10cm. Dáme je stranou, přikryjeme vlhkou utěrkou a připravujeme další wontonové těstoviny.

4

Hotové těstoviny skládáme na hromádky a každý wonton poprášíme trochu moukou - zabráníme slepení placek.

5

Pokud těstoviny nepoužijeme hned, zabalíme je do fólie a dáme do chladničky nebo je zmrazíme.

Poznámka

Můžeme použít i polohrubou mouku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept