Recept

Telecí pečeně špikovaná s Madeirou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10187

Ingredience

0,5 ks Cibule
50 g Máslo bylinkové
50 g Máslo čerstvé
0,5 l Omáčka hnědá univerzální (UHO)
100 g Slanina vepřová
1000 g Telecí ořech
1 dl Víno madeira
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
18% Sodík 369 mg
100% Bílkoviny 56 g

Telecí pečeně špikovaná s Madeirou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.

2

Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.

4

Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept