Telecí pečeně špikovaná s Madeirou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně špikovaná s Madeirou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
50 g | Máslo bylinkové |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
100 g | Slanina vepřová |
1000 g | Telecí ořech |
1 dl | Víno madeira |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 227,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Telecí ořech, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO), Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně špikovaná s Madeirou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda. |
2 | Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla. |
4 | Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku. |