Recept

Telecí pečeně po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10189

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Telecí kosti
2 ks Telecí ledviny
3 kg Telecí pečeně
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
1% Sacharidy 2 g
46% Tuky 35 g
26% Sodík 511 mg
129% Bílkoviny 73 g

Telecí pečeně po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.

2

Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.

3

Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.

4

Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept