Telecí pečeně po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně po vídeňsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Telecí kosti |
2 ks | Telecí ledviny |
3 kg | Telecí pečeně |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 607,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 859,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí ledviny, Telecí pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou. |
2 | Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu. |
3 | Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku. |
4 | Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže. |