Španělský telecí ořech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský telecí ořech
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí ořech |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 169,8mg |
Draslík | 507,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský telecí ořech postup přípravy receptu:
1 | Omytý a odblaněný telecí ořech osolíme a obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s olejem a ve strouhance. |
2 | Maso vložíme do pekáčku s rozpáleným máslem a olejem a za častého polévání pečeme asi 1 1/4 hodiny. |
3 | Upečené maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou. |