Jednoduchý recept

Pařížské řízky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10193
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 951kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 35 g
18% Sodík 354 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pařížské řízky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a obalíme v mouce.

2

V talíři rozšleháme vejce, řízek do něj ponoříme a i s vejcem jej vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem. Pokud se z vejce vytvoří nitky, vidličkou je přesuneme na řízek.

3

Maso dozlatova opečeme, obrátíme a dopečeme z druhé strany.

4

Ihned podáváme obložené dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept