Omáčka Bordelaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Bordelaise
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10197 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Morek |
0,5 l | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
8 ks | Pepř černý celý |
100 g | Šalotka |
1 ks | Tymián čerstvý |
0,3 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 243g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 184g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 155,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 112,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Morek, Pepř černý celý, Šalotka, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Bordelaise postup přípravy receptu:
1 | Zprudka svaříme 1/8 l červeného vína s nakrájenou šalotkou, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Přilijeme hnědou omáčku, ještě svaříme a prolisujeme. |
2 | Morek bez úlomků kostí nasekáme na kostičky, ohřejeme v 1/8 l červeného vína a přidáme jako vložku do připravené omáčky. |