Makrela grilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela grilovaná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 10,3mg |
Vláknina | 486,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela grilovaná postup přípravy receptu:
1 | Makrelu očistíme a potřeme zevnitř i na povrchu solí a pepřem. |
2 | Na obou stranách páteře uděláme příčné zářezy, rybu obalíme ve strouhance a pokapeme olejem. Grilujeme zvolna po obou stranách. |
3 | Makrelu podáváme s bylinkovým nebo sardelovým máslem. |