Telecí nožičky zadělávané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí nožičky zadělávané
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Telecí nožičky |
1 špetka | Tymián sušený |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 199,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Telecí nožičky, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí nožičky zadělávané postup přípravy receptu:
1 | Omyté nožičky rozpůlíme a spolu s cibulí a kořenovou zeleninou je vložíme do studené vody v kastrolu. Dáme na oheň, přidáme sůl, zrnka pepře, tymián, bobkový list a vaříme doměkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přilijeme kyselou smetanu a dochutíme. |
3 | Nakonec do omáčky vložíme telecí nožičky a necháme chvíli táhnout. |
4 | Podáváme s noky. |