Mořský jazyk smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk smažený
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
800 g | Mořský jazyk |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 771,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Olej stolní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk smažený postup přípravy receptu:
1 | Ryby stáhneme, vykucháme a oddělíme hlavu i ploutve. |
2 | Připravené porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejce a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Usmažené ryby upravíme na nahřátou mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou. |