Jednoduchý recept

Pstruh smažený

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10201
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
800 g Pstruh
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 298kJ
3% Sacharidy 12 g
85% Tuky 64 g
18% Sodík 363 mg
77% Bílkoviny 43 g

Pstruh smažený postup přípravy receptu:

1

Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. U páteře je nařízneme a obalíme v mouce, vejci a ve strouhance.

2

Ryby smažíme v rozpáleném oleji asi 10 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.

3

Smažené pstruhy podáváme na horkých talířích na ubrousku. Pokrm posypeme petrželkou a ozdobíme plátky citronu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory a listové saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept