Husí játra opečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra opečená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10204 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Hřebíček |
80 g | Husí sádlo |
500 g | Játra husí |
30 g | Mandle plátky |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 663,8mg |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 256,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Husí sádlo, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra opečená postup přípravy receptu:
1 | Omytá a odblaněná játra protkneme mandlemi a hřebíčkem. |
2 | V pekáčku rozpálíme sádlo, vložíme játra a pečeme v troubě asi 20 minut za častého polévání. |
3 | Játra podáváme se špetkou soli, nakrájená na plátky a politá vypečeným tukem. |
4 | Vhodnou přílohou jsou dušené žampiony a rýže. |