Masitá nádivka z krůtích prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masitá nádivka z krůtích prsou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10206 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Krůtí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 385,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masitá nádivka z krůtích prsou postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na kousky a umeleme. |
2 | Bílky oddělíme od žloutků a maso spolu s ostatními přísadami znovu umeleme. Vše osolíme, opepříme a prolisujeme přes síto. |
3 | Vzniklou jemnou hmotu použijeme jako nádivku. |