Kuřecí játra na Madeiře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na Madeiře
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno madeira |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 441,4mg |
Draslík | 587,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Olej stolní, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na Madeiře postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na rozpáleném oleji. |
2 | Přidáme omytá kuřecí játra a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme Madeirou, trochou vývaru a necháme krátce táhnout. |
3 | Dušenou rýži uspořádáme na míse do kruhu, doprostřed vložíme játra a podáváme. |