Štýrský vepřový jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štýrský vepřový jazyk
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
2 ks | Vepřový jazyk |
850 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 252,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Křen, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štýrský vepřový jazyk postup přípravy receptu:
1 | Omyté jazyky vložíme do osolené vody. Přidáme pepř, ocet, bobkový list, tymián, česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na mírném ohni vše vaříme asi 2 hodiny. |
2 | Měkké jazyky vyjmeme z polévky, odstraníme kůži a nakrájíme je na 2cm silné plátky. |
3 | Nakonec jazyky přelijeme trochou horkého vývaru a podáváme s nastrouhaným křenem. |