Jednoduchý recept

Okoun pečený s ořechy

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 10209
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Citrony
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
800 g Okoun říční
100 ml Olej stolní
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
1% Sacharidy 5 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 195 mg
72% Bílkoviny 40 g

Okoun pečený s ořechy postup přípravy receptu:

1

Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli.

2

Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu.

3

Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny.

Poznámka

Podáváme s petrželkovými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept