Okoun pečený s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun pečený s ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Okoun říční |
100 ml | Olej stolní |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 11,8mg |
Draslík | 81,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun pečený s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli. |
2 | Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu. |
3 | Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny. |
Poznámka
Podáváme s petrželkovými bramborami.