Recept

Škeble vařené v lastuře

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10212

Ingredience

1 ks Citrony
24 ks Mušle slávky
150 g Máslo čerstvé
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

284% Kalorie 5,606 kcal
Kilojoule 23 456kJ
72% Sacharidy 261 g
223% Tuky 167 g
869% Sodík 17 g
1281% Bílkoviny 721 g

Škeble vařené v lastuře postup přípravy receptu:

1

Zavřené škeble očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou.

2

Vodu svaříme s trochou vína, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme škeble a vaříme, dokud se neotevřou.

3

Uvařené škeble ocedíme, vyjmeme z lastur a upravíme na mísu.

4

Podáváme s plátky citronu a bylinkovým máslem.

Poznámka

Při jídle vybíráme maso ze škeblí vidličkou nebo použijeme již vyprázdněnou lasturu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept