Škeble vařené v lastuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škeble vařené v lastuře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
24 ks | Mušle slávky |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
0,1 l | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 260g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 20g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 529,8mg |
Vitamín E | 33,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 295,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mušle slávky, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škeble vařené v lastuře postup přípravy receptu:
1 | Zavřené škeble očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou. |
2 | Vodu svaříme s trochou vína, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme škeble a vaříme, dokud se neotevřou. |
3 | Uvařené škeble ocedíme, vyjmeme z lastur a upravíme na mísu. |
4 | Podáváme s plátky citronu a bylinkovým máslem. |
Poznámka
Při jídle vybíráme maso ze škeblí vidličkou nebo použijeme již vyprázdněnou lasturu.