Jednoduchý recept

Husí játra v želé

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10214
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Játra husí
1 ks Lanýž
50 g Mandle plátky
1 špetka Paštikové koření
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,1 l Víno portské
0,3 l Vývar drůbeží
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 673kJ
7% Sacharidy 26 g
29% Tuky 21 g
37% Sodík 734 mg
56% Bílkoviny 32 g

Husí játra v želé postup přípravy receptu:

1

Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.

2

Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.

3

Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.

4

Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept